Schaal- en schelpdierprikkersTapasprikkers SCHELP (foto: Salt and orange)Zeeuwse knop sjabloonHet Zeeuws mosselbestek

Spaanse mosselen


Een recept van OhMyFoodness.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

  • 2 kilogram mosselen
  • 200 gram chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 groene paprika
  • 1 theelepel pikant gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • mosselen wassen in koud water
  • Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig af onder de koude kraan. Nog nooit mosselen klaargemaakt? Check even dit artikel over onder andere het schoonmaken van de schaaldiertjes.
  • Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, snijd de groene paprika in kleine blokjes en de chorizo in reepjes.
  • Verhit een (mossel)pan op het vuur en verhit een klein beetje olijfolie in de pan. Voeg de chorizo toe en bak dit knapperig.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook, groene paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel ongeveer vijf minuutjes tot de ui zacht wordt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus vijf minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de mosselen in de pan en leg de deksel op de pan. Stoof de mosselen tot alle schelpen zijn geopend. Schep de mosselen af en toe even om zodat de onderste boven komen liggen en alle mosselen de kans krijgen om zich te openen.


Omdat deze mosselen al zo vol van smaak zijn hoef je er wat mij betreft geen saus meer bij te serveren. Garneer de mosselen desgewenst nog wel met wat verse peterselie.

P.s. Zie je de zilveren mossel op de foto? Dit is het super toffe mosselbestek van Het Zeeuws Mosselbestek!

Ga terug...