Het Zeeuws mosselbestekZeeuwse knop sjabloonKokkels met prikkersFoto: Eliza's Patio (Haarlem)

Mosselen met een knipoog naar de Alpen


Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Mosselen met een knipoog naar de Alpen

Een recept van Edelweiss Inspirations.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo mosselen
  • 1 el boter
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 cm prei
  • takjes tijm
  • 1 limoen
  • zeezout
  • 4 peperkorrels
  • 1 flesje Edelweiss bier

Bereidingswijze:

  • mosselen wassen in koud water
  • de groente in kleine stukjes snijden
  • in grote pan boter smelten en de groente licht aanzetten
  • zeezout, gekneusde peperkorrels en takje tijm toevoegen
  • blussen met Edelweiss bier
  • mosselen toevoegen en koken tot ze open gaan (al naar gelang de grootte, 4 à 8 minuten),
  • tussentijds omschudden
  • schep de mosselen in een kom, inclusief een schep bouillon
  • bestrooi met peterselie en voeg een partje limoen toe
  • serveer met ‘n glas koel Edelweiss bier en een snee stevig brood


Tip: naast het mosselbestek ook een lepeltje indekken voor de bouillon

Tip: improviseer naar genoegen: varieer de groente of kook de mosselen zonder groente; neem Zeeuwse mosselen of in het buitenland "moules de bouchot" uit Frankrijk; geen Edelweiss bier voorhanden, kies een ander wit biersoort. En voor een mosselmaaltijd als hoofdgerecht, neem 4 kg mosselen.

Ga terug...