Schaal- en schelpdierprikkersTapasprikkers SCHELP (foto: Salt and orange)Zeeuwse knop sjabloonHet Zeeuws mosselbestek

Zeeuwse mosselen met tagliatelle en ansjovis


Een recept van 'Made by Ellen' - www.madebyellen.com

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 750 gram verse mosselen
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 scheutjes olijfolie
  • 1 citroen
  • klontje boter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 ansjovisfilets uit blikje, fijngehakt
  • 1 blikje tomaten a 400 gram
  • snufje chilivlokken
  • handje platte peterselie, fijngehakt
  • 8 tagliatelle nestjes
  • peper & zout uit de molen.

Bereidingswijze:

  • Spoel de mosselen schoon en gooi de mosselen die stuk zijn of helemaal open staan weg.
  • Verhit een grote pan en verwarm daarin een scheutje olijfolie.
  • Snijd een van de teentjes knoflook in plakjes en fruit deze samen met de bleekselderij aan.
  • Snijd de helft van de citroen in vieren en voeg deze samen met een beetje peper toe en schenk de witte wijn erbij.
  • Aan de kook laten komen en de mosselen met een deksel op de pan voor een paar minuten koken totdat alle mosselen geopend zijn. Schud de pan tussentijds een keer op of schep met een lepel om.
  • Kook de tagliatelle in de tussentijd al dente en giet af. Giet de mosselen af en bewaar een paar eetlepels kookvocht.
  • Doe in een andere pan een scheut olijfolie en een klontje boter. Fruit drie fijngehakte knoflookteentjes aan en voeg de fijngehakte ansjovisfilets en een snufje chili vlokken toe en roer door.
  • Schenk de tomaten uit blik erbij en laat de saus al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de gekookte tagliatelle door de saus en schep daarna alle mosselen erbij.
  • Voeg twee Ć” drie eetlepels mossel kookvocht toe en knijp de overgebleven halve citroen erover uit en breng eventueel op smaak met een beetje peper.
  • Serveer de tagliatelle met mosselen op een grote schaal en maak af met peterselie.

Enjoy!

Ga terug...