Schaal- en schelpdierprikkersTapasprikkers SCHELP (foto: Salt and orange)Zeeuwse knop sjabloonHet Zeeuws mosselbestek

Perry’s Portugese mosselen uit Zeeland


Een recept van Beachclub Perry’s in Scharendijke - www.beachclubperrys.nl

Ingrediënten (per persoon):

  • 1kg Zeeuwse mosselen
  • 20 gram krokant uitgebakken spekjes
  • 70 gram paprika (3 kleuren) grof gesneden julienne
  • 40 gram uienringen van rode ui
  • 3 teentjes knoflook, even persen…
  • 0,3 ltr crème fraiche
  • 15 gram piri-piri kruidenmix
  • 5 gram grof gehakte peterselie
  • ¼ citroen
  • zeezout naar smaak

Bereidingswijze:

  • De mosselen goed wassen en afspoelen. Hangend vocht afschudden en “het Zeeuwse Goud” in een mosselpan doen.
  • De krokante spekjes, rode uienringen, piri-piri kruiden, paprika, knoflook en crème fraiche toevoegen.
  • Product aan de kook brengen, opschudden en opnieuw aan de kook brengen.
  • De saus ietwat binden of voorzichtig laten inkoken. Evt op smaak maken met zeezout.
  • Opdienen in een voorverwarmde Terracotta schaal en garneren met de grofgehakte peterselie en citroen.
  • Heerlijk met nét afgebakken stokbrood en aioli, een frisse salade en dikke verse frites.

Eet smakelijk namens ons hele team!

Beachclub Perry’s

Ga terug...