Perry’s Portugese mosselen uit Zeeland
Een recept van Beachclub Perry’s in Scharendijke - www.beachclubperrys.nl
Ingrediënten (per persoon):
- 1kg Zeeuwse mosselen
- 20 gram krokant uitgebakken spekjes
- 70 gram paprika (3 kleuren) grof gesneden julienne
- 40 gram uienringen van rode ui
- 3 teentjes knoflook, even persen…
- 0,3 ltr crème fraiche
- 15 gram piri-piri kruidenmix
- 5 gram grof gehakte peterselie
- ¼ citroen
- zeezout naar smaak
Bereidingswijze:
- De mosselen goed wassen en afspoelen. Hangend vocht afschudden en “het Zeeuwse Goud” in een mosselpan doen.
- De krokante spekjes, rode uienringen, piri-piri kruiden, paprika, knoflook en crème fraiche toevoegen.
- Product aan de kook brengen, opschudden en opnieuw aan de kook brengen.
- De saus ietwat binden of voorzichtig laten inkoken. Evt op smaak maken met zeezout.
- Opdienen in een voorverwarmde Terracotta schaal en garneren met de grofgehakte peterselie en citroen.
- Heerlijk met nét afgebakken stokbrood en aioli, een frisse salade en dikke verse frites.
Eet smakelijk namens ons hele team!
Beachclub Perry’s
Ga terug...