Zeeuwse mosselenMosselschep en mosselZeeuwse mosselenZeeuwse mosselen

Wulken bereiden


Ingrediënten voor 2 personen:
500 gram wulken

Voor de bouillon:
1 knolselderij, in grote stukken
1 wortel, in grote stukken
1 ui, in grote stukken
1 bouquet garni: peterselie, laurier en tijm

Voor de mayonaise: 1 eidooier
2 tl mosterd
2 dl maïsolie
1/4 citroen(sap)

Bereiden: Spoel de wulken goed onder koud stromend water. Breng de ingrediënten voor de bouillon aan de kook en laat 10 minuten trekken. Doe de wulken erbij en laat op een zacht vuur 25 minuten sudderen.

Meng de eidooier met de mosterd en klop los, voeg de olie toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Haal de wulken uit de schelp en serveer ze lauw met de verse mayonaise.

Ga terug...