Zeeuwse mosselenMosselschep en mosselZeeuwse mosselenZeeuwse mosselen

Mosselen met een knipoog naar de Alpen


Een recept van Edelweiss Inspirations.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kilo mosselen
  • 1 el boter
  • 1 grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 5 cm prei
  • takjes tijm
  • 1 limoen
  • zeezout
  • 4 peperkorrels
  • 1 flesje Edelweiss bier

Bereidingswijze:

  • mosselen wassen in koud water
  • de groente in kleine stukjes snijden
  • in grote pan boter smelten en de groente licht aanzetten
  • zeezout, gekneusde peperkorrels en takje tijm toevoegen
  • blussen met Edelweiss bier
  • mosselen toevoegen en koken tot ze open gaan (al naar gelang de grootte, 4 à 8 minuten),
  • tussentijds omschudden
  • schep de mosselen in een kom, inclusief een schep bouillon
  • bestrooi met peterselie en voeg een partje limoen toe
  • serveer met ‘n glas koel Edelweiss bier en een snee stevig brood


Tip: naast het mosselbestek ook een lepeltje indekken voor de bouillon

Tip: improviseer naar genoegen: varieer de groente of kook de mosselen zonder groente; neem Zeeuwse mosselen of in het buitenland "moules de bouchot" uit Frankrijk; geen Edelweiss bier voorhanden, kies een ander wit biersoort. En voor een mosselmaaltijd als hoofdgerecht, neem 4 kg mosselen.

Ga terug...