Mosselen met een knipoog naar de Alpen
Een recept van Edelweiss Inspirations.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 kilo mosselen
- 1 el boter
- 1 grote wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 5 cm prei
- takjes tijm
- 1 limoen
- zeezout
- 4 peperkorrels
- 1 flesje Edelweiss bier
Bereidingswijze:
- mosselen wassen in koud water
- de groente in kleine stukjes snijden
- in grote pan boter smelten en de groente licht aanzetten
- zeezout, gekneusde peperkorrels en takje tijm toevoegen
- blussen met Edelweiss bier
- mosselen toevoegen en koken tot ze open gaan (al naar gelang de grootte, 4 à 8 minuten),
- tussentijds omschudden
- schep de mosselen in een kom, inclusief een schep bouillon
- bestrooi met peterselie en voeg een partje limoen toe
- serveer met ‘n glas koel Edelweiss bier en een snee stevig brood
Tip: naast het mosselbestek ook een lepeltje indekken voor de bouillon
Tip: improviseer naar genoegen: varieer de groente of kook de mosselen zonder groente; neem Zeeuwse mosselen of in het buitenland "moules de bouchot" uit Frankrijk; geen Edelweiss bier voorhanden, kies een ander wit biersoort. En voor een mosselmaaltijd als hoofdgerecht, neem 4 kg mosselen.